2016. október 5., szerda

Barackos mogyorós muffin

Hozzávalók: 140 g liszt, 75 g cukor, 2 teáskanál sütőpor, 1 tojás, 25 olvasztott margarin, 120 ml tej, pár csepp vanília aroma, csipet só, 50 g pörkölt mogyoró, 100g konzerv barack, pici fahéj,őrölt szegfűszeg.

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: lisztet,cukrot,
sütőport,fahéjat,szegfűszeget.
3. Egy másikban a nedveseket: tojást,olvasztott vajat,tejet,
vaníliát.
4. A szárazat apánként hozzáadagoljuk a nedveshez,és
a végén hozzákavarjuk az apróra vágott barackot
és mogyorót.
5. Kb 20 perc alatt sül készre,
légkeverésesben picit kevesebb.
6.Pici porcukor a tetején nem árthat meg:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése