Hozzávalók (3-4 tepsihez):
25 dkg túró
10 dkg grana padano / parmezán (akár trappista is lehet, de abból fele mennyiség is elég)
25 dkg puha vaj
12,5 dkg liszt
12,5 dkg rozsliszt (ha nincs, mehet helyette sima liszt)
1 teáskanál só
3-4 evőkanál szezámmag (ha ez sem akad, bármilyen mag, de akár reszelt sajt is megteszi)
1 tojás
10 dkg grana padano / parmezán (akár trappista is lehet, de abból fele mennyiség is elég)
25 dkg puha vaj
12,5 dkg liszt
12,5 dkg rozsliszt (ha nincs, mehet helyette sima liszt)
1 teáskanál só
3-4 evőkanál szezámmag (ha ez sem akad, bármilyen mag, de akár reszelt sajt is megteszi)
1 tojás
- A túrót és a puha vajat simára keverjük, majd hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot.
- Beledolgozzuk a lisztet és a sót, majd az alaposan összegyúrt tésztát lefóliázva hűtőbe tesszük legalább egy-két órára, de akár egész éjszakára is maradhat.
- Lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és vékonyan megkenjük az elhabart tojással. Megszórjuk a szezámmaggal, végül tetszőleges formájúra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a háromszögeket, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük. Tálalhatjuk forrón, de másnap is finom, sőt nyugodtan fagyaszthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése