2016. október 11., kedd

Fokhagyás csirkemell ragu

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
5-6 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
15 dkg reszelt trappista sajt
só ízlés szerint
1 mokkáskanál őrölt fehér bors

Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a csirkemell csíkokat. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük egy deci vízzel és a tejszínnel.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig pároljuk, amíg mártás sűrűségű nem lesz.

A közben megfőzött makaróni tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése