2016. október 30., vasárnap

Gluténmentes pizza

Hozzávalók:
  • 2 bögre kölesliszt
  • 1 bögre amarantliszt
  • 4 evőkanál útifűmaghéj
  • Oregano
  • Olaszos fűszerkeverék
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 2 bögre langyos tisztított víz
Elkészítése:
  1. Bekapcsolom a sütőt 220 fokra.
  2. Minden hozzávalót egy tálban összekeverek.
  3. Pár percig állni hagyom, közben egy nagy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, vagy ha épp nincs itthon, akkor bezsírozom, belisztezem.
  4. A tésztát nem nyújtom, hanem vizes kézzel belenyomkodom a tepsibe.
  5. Légkeveréses módban kb. 15 perc alatt megsütöm (Érdemes tűpróbát csinálni).
  6. Rárakom a feltétet, és még kb. 5 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése