2016. október 30., vasárnap

Currys vöröslencse leves savanyúkáposztával

Hozzávalók:
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 közepes batáta (édesburgonya)
  • 6-8 db koktélparadicsom kockákra vágva (nekem volt a fagyasztóba betéve, de sűrű, házi paradicsomlé is jó)
  • őrölt kömény, himalája só, bors, chili
  • 1-2 késhegynyi curry
  • 2 marék vöröslencse
  • 1 marék házi savanyúkáposzta
Elkészítése:
  • A hagymát vágjuk apró kockákra, és a kókuszolajon dinszteljük meg. Reszeljük hozzá a fokhagymát is.
  • Dobjuk rá a kis kockákra vágott batátát, az átmosott lencsét és a felkockázott paradicsomot. Pár percig pirítsuk együtt.
  • Öntsük fel vízzel, és fűszerezzük.
  • Kb. 15 perc alatt megfő a lencse. Ne legyen püré!
  • A végén adjuk hozzá a savanyúkáposztát. Ha nincs, akkor egy kevéske, friss citrom leve is jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése