Hozzávalók:
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1 közepes batáta (édesburgonya)
- 6-8 db koktélparadicsom kockákra vágva (nekem volt a fagyasztóba betéve, de sűrű, házi paradicsomlé is jó)
- őrölt kömény, himalája só, bors, chili
- 1-2 késhegynyi curry
- 2 marék vöröslencse
- 1 marék házi savanyúkáposzta
Elkészítése:
- A hagymát vágjuk apró kockákra, és a kókuszolajon dinszteljük meg. Reszeljük hozzá a fokhagymát is.
- Dobjuk rá a kis kockákra vágott batátát, az átmosott lencsét és a felkockázott paradicsomot. Pár percig pirítsuk együtt.
- Öntsük fel vízzel, és fűszerezzük.
- Kb. 15 perc alatt megfő a lencse. Ne legyen püré!
- A végén adjuk hozzá a savanyúkáposztát. Ha nincs, akkor egy kevéske, friss citrom leve is jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése