2016. október 5., szerda

Olivás, aszalt paradicsomos puffancs

Hozzávalók 8 darabhoz
30 dkg Schär mix B kenyérliszt
1 evőkanál napraforgóolaj
2 dl langyos víz + fél csomag szárított élesztő (kb. 4 gramm) + fél tk. cukor
1 tk. só
fél tk. útifű maghéj
5 ek. durvára vágott olívabogyó
4 ek. durvára vágott aszalt paradicsom + az olajából pár kanál a puffancsok tetejére sütéskor
+ extra kb. fél dl víz, amennyit az útifű miatt még felvesz a tészta, és amivel még meglocsoljuk sütéskor
Elkészítés
1. Mérd ki egy tálba a lisztet.
2. Az élesztőt futtasd fel a langyos vízben a cukorral.
3. A feloldott élesztős cukros vizet keverd a liszthez, és pihentesd letakarva 10 percig.
4. Add hozzá a sót és az olajat, majd gyúrd 5 percig.

5. Szórd meg a tészta gombóc tetejét kevés (rizs)liszttel. Meleg helyen, letakarva kb. fél óráig keleszd.
6. Gyúrd bele a tésztába az olíva és paradicsom darabokat, majd nedves kézzel formázz 8 kis gombócot. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire, enyhén lapítsd le a tetejüket.
7. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, addig hagyd még további 15 percig állni a gombócokat. 
8. Sütés előtt locsold meg egy kevés vízzel, és csorgass rá keveset a paradicsom finom, fűszeres olajából. Kb. 20-22 perc alatt szép pirosra sül a tetejük. Az utolsó öt percben érdemes még egy kevés vízzel megkenni a tetejüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése